У холодний сезон німці все частіше додають пляшки «імбирних пострілів» – концентровані напої з гострим смаком – до їхніх кошик. Деякі п’ють їх щоранку “для профілактики”, а інші п’ють імбирний чай за біль у горлі, повідомляє Watson.de. Однак, як зазначають німецькі лікарі, Імбир не слід вважати чудовим ліком від усіх захворювань.
Набагато вигідніше та здоровіше приготувати напій самостійно.
Як зробити домашній постріл імбиру:
- Подрібніть 150 г лимона і 85 г свіжого імбиру в блендері;
- Процідіть напій через сито, щоб видалити волокна;
- Додайте трохи меду або куркуми, щоб пом’якшити і посилити протизапальний ефект.
- Цей постріл можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів.
Скільки імбиру безпечно їсти?
Для здорової людини достатньо до 2 грамів порошку або 50 грам свіжого імбиру на день. Більші кількості можуть викликати біль у шлунку або печію.
Коли імбир протипоказаний?
Хоча алергія на імбир є рідкісною, вона може бути шкідливою для деяких людей.
Хто повинен бути обережним:
- Вагітні жінки – можлива взаємодія з іншими препаратами;
- Для людей з жовчними каменями – імбир стимулює виробництво жовчі;
- Пацієнти, які приймають антикоагулянти або ліки від діабету – можливі побічні ефекти;
- Для тих, хто схильний до кровотечі або готується до операції – імбир зменшує згортання крові;
- Люди з чутливими шлунками – через дратівливий ефект від гостроти.