У Німеччині нова тенденція набуває популярності: користувачі соціальних мереж масово збільшують споживання волокон. Але чи варто переслідувати цифри для лайків та передплатників?
Волокна давно залишається в тіні серед інших поживних речовин. Однак сьогодні вона повернулася до центру уваги до популярної тенденції в соціальних мережах. Його суть: є якомога більше продуктів, багатий на клітковину. Молоді люди з ентузіазмом підхопили цю ідею, повідомляє echo24.de. Але, як зазначають експерти, часто інтерес до здоров’я поступається бажанням отримати погляди.
Які переваги клітковини
Згідно з німецьким джерелом живлення (DGE), рекомендується споживати близько 30 грам волокна на день. На практиці німці їдять лише близько 20 грам.
Високо волокно вироби:
- покращити травлення;
- сприяти здоров’ю кишкової мікрофлори;
- допомогти відчувати ситості довше;
- стабілізація цукру в крові;
- Зменшіть ризик серцево -судинних захворювань, діабету 2 типу та раку кишечника.
Таким чином, увага до клітковини є позитивною тенденцією. Однак важливо спостерігати баланс.
Які ризики волокна-максиматки
Як у випадку з будь -якими поживними речовинами, Надлишок клітковини може завдати шкоди. Особливо, якщо тіло не використовується для такого обсягу.

Можливі побічні ефекти з надлишком волокна:
- здуття живота;
- Запор або спазми;
- дискомфорт у кишечнику;
- Відсутність інших поживних речовин – білків та вуглеводів.
Крім того, клітковина потребує великої кількості рідини. Без нього дієтичне волокно не може нормально набрякати, що спричиняє проблеми з травленням. Різкий перехід до нової дієти особливо небезпечний. Тіло не встигає адаптуватися, і в результаті є ускладнення.
Що кажуть експерти
Їжа повинна бути збалансованою. Тому не прагніть максимум за будь -яку ціну. Якщо ви вирішили збільшити споживання клітковини, зробіть це поступово. Важлива не тільки кількість, але й різноманітні джерела: овочі, фрукти, крупи, бобові.
Експерти підкреслюють: дотримуйтесь рекомендацій у 30 грам волокна на день – вже достатньо для збереження здоров’я. Перевищення цієї норми не дає додаткових переваг, але може навіть завдати шкоди.



















