Необите молоко прямо з ферми? Це звучить чудово, але це не завжди так. Сире молоко може передавати галочку -енцефаліт, перенесений і спричинити серйозні інфекції.
Зараження енцефалітом, що переносяться кліщами, через молоко: що слід знати споживачам
Для багатьох сире молоко є символом природності та оригінального смаку. Прямо з ферми, без переробки та “як раніше” – це чудово звучить. Але те, що звучить природно, не є автоматично нешкідливим. Зрештою, необроблене молоко не лише містить цінні поживні речовини. Але це також може бути джерелом патогенних мікроорганізмів, повідомляє Heidelberg24.de. У тому числі може статися зараження енцефалітом, що переносяться кліщами, через молоко та молочні продукти.
Небезпека також відома в Південному Бадені. На сьогоднішній день не було зареєстровано жоден випадок захворювання. Однак Міністерство охорони здоров'я землі підтвердило, що раніше передача інфекції відбулася через сире молоко. У необробленому молоці патогенні мікроорганізми можуть зберігатися протягом декількох днів. Тому експерти настійно рекомендують кип'ятне молоко. Свіжий сир або безпастуроване молоко особливо небезпечне.
Чому б вам не пити сире молоко?
Відповідь проста – ризик зараження справжній, це не те, що продукти сирого молока належать до найбільш ризикованої їжі. Особливо в зонах ризику за допомогою TBE, сире молоко може передавати вірус із страхітливою ефективністю. Хоча не кожен укус кліща обов'язково призводить до хвороби, Майже всі споживачі заражаються через заражене молоко.

Самі тварини не виявляють жодних симптомів, але їх молоко залишається заразним. Якщо молоко не нагрівається, збудник передається безпосередньо людині. Крім того, в сирному молоці можна знайти інші збудники. Такі як Campylobacter, EHEC або навіть гепатит Е. Вірус грипу птахів може зберігатися протягом місяців у вологому молочному продуктах, якщо корова заражена. Тому кожен, хто п'є, не піддається молоці, ризикує своїм здоров’ям.
Як можна передати енцефаліт галочки?
Кліщі – найвідоміше джерело вірусу ТБЕ. Вірус потрапляє в кров безпосередньо через їх укус. Але це не єдиний спосіб передачі. Якщо тварину, наприклад, козу чи корову, вкусила заражений галочок, вона переносить вірус. У гострій фазі інфекції він може відрізнити вірус на молоко. Тож вірус непомітно потрапляє до сирної людини. І, зрештою, виявляється на наших столах.
В останні роки в Німеччині та Франції зафіксовано спалахи TBE. Вони були чітко пов'язані з використанням сирого молока. Перш за все, ми говоримо про козячий сир із сирого молока. Французька влада вже оприлюднила публічне попередження. Тому на півдні Німеччини також є дійсним: Кожен, хто п’є сире молоко, повинен знати про ризики.



















