Як подбати про шкіру рук навесні? Фармацевт назвала найчастіші помилки

74

Навесні, коли зима ще не хоче відступати, а термометр все ще показує низькі температури, шкіра рук стає сухою та шорсткою. Про те, як доглядати шкіру рук навесні, розповідає фармацевт BENU Aptieka Лієні Граудіня.

Шкіра рук анатомічно тонша за шкіру обличчя через більш тонкий підшкірний жировий шар, тому на сухість шкіри рук можуть впливати різні фактори. Одними з факторів, які можуть сприяти сухості шкіри рук, є зовнішні фактори. Холодна, вітряна та волога погода, часте миття та дезінфекція рук, миття посуду без рукавичок – ось ті зовнішні фактори, які роблять шкіру рук грубою та сухою. Внутрішні фактори можуть бути різними, наприклад, нестача вітамінів в організмі після зими може позначитися на стані шкіри. Тому важливо не забувати використовувати під час та після зими продукти, що містять вітамін А, Е, біотин, кремній та Омега-3 жирні кислоти.

Як запобігти огрубанню рук?

Фармацевт Лієні Граудіня говорить, що одним із найважливіших факторів, що впливають на стан шкіри рук, про який багато хто забуває, є носіння рукавичок навесні. Навесні, особливо в першій її половині, погода дуже мінлива і часто залишається прохолодною, вологою та вітряною, що може негативно позначитися на стані шкіри рук. Щоб уникнути цього, фармацевт рекомендує носити рукавички також навесні. Звичайно, важливо щодня зволожувати та живити шкіру рук кремами для рук. Сухій шкірі рук більше підійдуть поживні креми, які допомагають відновити ліпідний бар’єр шкіри, а нормальній шкірі – зволожуючі креми для рук. Якщо шкіра суха і починає тріскатися, краще використовувати креми, що містять декспантенол, сечовину, олію ши, вітаміни А, Е, кераміди та інші активні зволожуючі та відновлюючі шкіру речовини, радить фармацевт.

Читайте також:  Як захистити себе від сонячних опіків, теплових ударів та розладу шлунка

Процедури для шкіри рук у домашніх умовах

Якщо у вас є бажання побалувати шкіру рук, фармацевт пропонує ідеї для процедур у домашніх умовах.

Відлущування для видалення старих, відмерлих клітин шкіри та відновлення балансу вологи, зробить шкіру рук м’якшою і менш шорсткою. Відлущення можна проводити 1-2 рази на тиждень, використовуючи скраб з кавової гущі. Скраб слід втирати у шкіру протягом 2-3 хвилин і змивати теплою водою. Потрібно пам’ятати, що відлущування не рекомендується при дуже сухій або потрісканій шкірі.

Теплі парафінові ванни в домашніх умовах із використанням твердого парафіну. Перед парафіновою процедурою руки слід натерти живильним кремом чи олією. Парафін повинен бути розплавлений, але не більше, ніж при температурі 40 градусів, і в нього не повинна потрапляти вода. Руки потрібно опустити в розтоплений парафін 2-3 рази на 15 хвилин, щоразу даючи йому застигнути, утворюючи на руках рукавички. Після видалення парафіну з рук їх необхідно змастити зволожуючим кремом. Пам’ятайте, що цю процедуру слід виконувати дуже обережно та не використовувати гарячий парафін, ніж зазначено в інструкції.

Холодні парафінові ванни в домашніх умовах. Ця процедура менш складна, оскільки парафін не потрібно розплавляти. Процедура з холодним парафіном починається з очищення рук милом або м’яким скрабом, потім парафін наноситься у вигляді крему і залишається приблизно на 15 хвилин. Наприкінці парафін потрібно змити теплою водою або витерти вологим рушником.

Найпоширеніші помилки при догляді за шкірою рук

З анатомічних причин шкіра на руках швидше старіє, ніж на обличчі, оскільки тонкий шар жирової тканини означає, що запаси колагену та еластину, які підтримують пружність та еластичність шкіри, менші, ніж, наприклад, на обличчі. Тому шкіра рук потребує особливого догляду та захисту від впливу зовнішнього середовища. Рукавички стануть найкращим способом захисту рук у різних ситуаціях, чи то вихід на вулицю чи миття посуду. Крім того, після холодного весняного сезону роботи в саду не найкраще позначаться на стані шкіри рук. Це додатковий фактор, який може зробити шкіру грубою та шорсткою, нагадує фармацевт. Щоб уникнути цього, необхідно одягати рукавички, а після роботи в саду мити руки м’яким милом, що очищає, після чого наносити крем для рук. Робота в саду також піддає руки впливу сонячних променів, тому, якщо рукавички не одягнені, не забувайте наносити крем із SPF не менше ніж за 20 хвилин до виходу на вулицю. Важливо не забувати наносити на шкіру рук крем із SPF не тільки під час роботи в саду, а й постійно, оскільки SPF захищає шкіру рук від фотостаріння та пігментації, спричинених сонцем.

Читайте також:  Все про фісташки: чим корисні горіхи, кому можуть завдати шкоди і чому дорого коштують

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я