Як виявилося, в духовці можна готувати їжу не тільки, коли вона розігріта до максимальної температури. Поки вона остигає, в ній можна приготувати інші страви, розповіли виданню The Guardian кухарі з усього світу.
Пряні трави
Марк Бірчолл, шеф-кухар з Ланкашира, рекомендує підсушити трави (наприклад, розмарин), що відслужили свій термін, а потім начинити ними святкову качку або рибу. Для сушіння достатньо температури трохи більше 40 градусів.
Панірувальні сухарі
Марк вважає, що так само можна вчинити із хлібом, попередньо зрізавши з нього кірку, порізавши на квадратики. Сухарики можна подавати з крем-супом або перемолоти і використовувати як паніровку для домашніх котлет або курячого шницелю.
В’ялені томати
Сем Грейнджер, шеф-кухар із Ліверпуля, пропонує приготувати в духовці в’ялені помідори. Для цього потрібно розрізати їх навпіл, додати сіль та трохи олії, щоб не прилипали до листа. Потім потрібно залишити в духовці, доки вона повністю не охолоне. Такі томати добре додавати в суп, салати, рамен чи соус.
Мюслі
Рахул Мандал, автор кулінарної книги Showstopping Cakes, рекомендує підсушити в духовці вівсяні пластівці та горіхи, скласти в герметичний контейнер, а потім використовувати суміш для сніданку.
“Підпалювання вівсяних пластівців, горіхів і насіння протягом 10-15 хвилин – чудовий спосіб збільшити термін їх зберігання”, – зазначив він.
Спеції
Рахул також радить готувати для приготування цілі спеції, наприклад, коріандр, кмин, фенхель, кардамон, гвоздику. Після такого сушіння насіння виділяють ефірні олії, стають неймовірно ароматними, розкривають свій смак. Їх можна подрібнити і додати до страв. Термін придатності такої приправи – два-три тижні.
Крім того, в духовці, що остигає, можна підігрівати страви з холодильника, посуд для подачі соусів і сковороду перед смаженням м’яса.
.