У Рівному відбувся тренінг для надавачів соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

9

У рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» розпочалося навчання, у якому беруть участь представники 16 громад Рівненщини – це поліцейські офіцери громад, соцпрацівники, працівники прокуратури та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Всього на захід зареєструвалося понад 60 осіб, але через обмежену кількість місць долучилися лише 34 учасника. Це говорить про те, що тема не втрачає своєї актуальності.

Мета дводенного тренінгу – підвищення потенціалу суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

До заходу долучилися заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП в Рівненській області Олександр Бортник та начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Рівненської обласної прокуратури Олена Ткачук.

«З початку року до органів соцзахисту надійшло понад 2700 звернень щодо здійснення домашнього насильства, з них понад 80 % – це постраждалі жінки. Реалії сьогодення збільшують коло осіб, які можуть бути постраждалими від насильства. Це, зокрема, внутрішньо переміщені особи. На сьогодні на Рівненщині проживає понад 37 тисяч переселенців, з них майже 76% – жінки та діти. Ефективна взаємодія суб’єктів, в основному і працівників соціальної сфери, і працівників правоохоронних органів допоможе запобігати, вчасно виявляти та надавати допомогу як постійному населенню, так і внутрішньо переміщеним особам», – коментує Людмила Шатковська.

Тренінг реалізується Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за сприяння ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області у співпраці із Рівненська обласна державна адміністрація

Читайте також:  Король Чарльз зустрівся з українськими біженцями у Шотландії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я