США виступають за переговори України та Росії

25

Але не підштовхують Зеленського до них.

Переговоры Украины и России.

Переговори України та Росії – це те, чого хотіла б адміністрація Байдена. Раніше Володимир Зеленський повідомляв, що не розмовлятиме із противником, поки при владі перебуває Путін.

При цьому Овальний кабінет не ставить Зеленському ультиматумів. Йдеться лише про те, щоб не відкидати такої можливості публічно. Це «допоможе збільшити підтримку України у зовнішньому світі».

Переговори Росії та України: чому США їх хоче

Публічно адміністрація Байдена стверджує, що підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно. При цьому влада сподівається, що конфлікт якнайшвидше вирішиться. Більшість країни перебуває у страху перед ядерної війною.

За даними Wall Street Journal, один із американських чиновників говорив про «втому від України». Проблеми вивезення зерна з портів дуже хвилюють низку країн Європи, Африки та Латинської Америки. В Африці руйнування ланцюжків постачання може призвести до голоду.

США рекомендують Зеленському не виключати переговори України та Росії.  Україна не хоче переговорів із "терористами".  Фото: Володимир Зеленський / Twitter.  com

Варто зазначити також, що США попереду проміжні вибори до Конгресу. Вони відбудуться вже наступного вівторка, 8 листопада. Останнім часом республіканські кандидати дедалі частіше повідомляють, що припинять підтримку України у разі перемоги.

Переговори Росії та України: чому вони малоймовірні

Водночас ще 4 листопада Джейк Салліван повідомив у Києві, що Штати підтримуватимуть Україну у будь-якому разі. Радник Білого дому з безпеки стверджує, що «керівництво має намір отримати голоси з обох сторін, щоб продовжувати допомогу». У США розуміють, що Україна зробила для перемоги у війні дуже багато.

Ветеран американської дипломатії Олександр Вершбоу вважає, що у Америки насправді немає можливості відмовитися від підтримки України. Дії Росії дуже впливають на світову економіку. Для забезпечення європейської безпеки російську агресію необхідно зупинити.

В Україні точкою неповернення вважають анексію 4 областей та «референдуми» щодо їх приєднання до агресора. Після цього Володимир Зеленський повідомив, що розпочне діалог лише «з наступним президентом Росії».

Читайте також:  Війна проти України: така ситуація

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я