США посилили обмеження на постачання мікросхем до Китаю

8

Чіпи Nvidia використовуються по всьому світу для навчання ІІ, наприклад ChatGPT. Для Китаю компанія розробила зменшену версію своїх систем. Тепер посилення правил очікується із Вашингтона.

США посилили обмеження на постачання мікросхем до Китаю

США посилили обмеження на постачання мікросхем до Китаю

У конкурентній боротьбі за розвиток штучного інтелекту США посилили обмеження на постачання мікросхем до Китаю.

Нові правила, ймовірно, торкнуться, зокрема, технології напівпровідникової компанії Nvidia, яка відіграє ключову роль у навчанні систем штучного інтелекту в усьому світі.

Акції Nvidia вчора впали приблизно на 5 відсотків після оголошення нових правил експорту.

Попередній етап американських обмежень вже зупинив продаж до Китаю чіпів Nvidia H100 та A100, які найбільші західні компанії використовують для розробки своїх програм штучного інтелекту, таких як чат-бот ChatGPT.

Компанія швидко розробила зменшені версії H800 і A800, які виявилися нижчими від порога заборони, оскільки обмінювалися даними повільніше, ніж топові моделі.

США посилили обмеження на постачання мікросхем до Китаю.  Фото: Philipp Brandstädter/dpa/Archivbild

США: передові технології з воєнною вигодою

Згідно з більш ранньою інформацією, Nvidia отримала замовлення на ці системи мікросхем на суму близько п’яти мільярдів доларів. Неясно, скільки з них вдасться виконати до набрання чинності новими американськими обмеженнями.

Уряд США заявляє, що він хоче запобігти доступу Китаю до передових американських технологій, що мають військове призначення. З огляду на американські обмеження Китай намагається розробити власні технології виробництва мікросхем і останнім часом демонструє певний прогрес. Вже тільки з цієї причини очікувалося посилення американських заходів.

У той же час останні місяці з американської індустрії мікросхем надходили попередження про те, що занадто жорсткі обмеження можуть завдати шкоди бізнесу таких американських компаній, як Nvidia. У вівторок ціни на акції таких постачальників мікросхем, як Intel та AMD, впали.

Читайте також:  На Храмовій горі в Єрусалимі запеклі сутички

Акції Nvidia останнім часом різко зросли і зараз коштують майже втричі дорожче, ніж на початку року. Причиною цього є бум навколо штучного інтелекту, що призводить до вибухового зростання бізнесу американської компанії, яка виробляє чіпи.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я