Розпочався державний візит Карла III

39

Королева була улюбленицею німців. Тепер її син Карл став королем і вперше у своїй новій ролі прибув із державним візитом. Це його перша подорож за кордон – хоча планувалася вона інакше.

Король приїхав: розпочався державний візит Карла III

Король приїхав: Салюти в аеропорту, «Боже, бережи короля» біля Бранденбурзьких воріт: британський король Карл III та його дружина Камілла розпочинають сьогодні вдень свій триденний державний візит до Німеччини.

Це перша закордонна подорож нового короля, яка також означає початок нового життя через три роки після Brexit. Для деяких жителів Берліна, Бранденбурга та Гамбурга це шанс побачити королівських осіб поблизу.

Це стане можливим, коли державних гостей зустрічатимуть із військовими почестями. Церемонія з почесним ладом та національним гімном є звичайною, але місце проведення – вперше: вперше в історії вона пройде для державного гостя біля Бранденбурзьких воріт у Берліні.

Ті, хто хоче побачити там Чарльза та Каміллу разом із федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та його дружиною Ельке Бюденбендер, мають бути там за кілька годин до початку церемонії. Загальні зусилля щодо безпеки величезні. Сьогодні в Берліні чергуватимуть 900 поліцейських та 20 собак-шукачів.

Візит є важливим сигналом

На другу половину дня Штайнмайєр запланував прийом у палаці Бельвю за участю експертів з енергетичного переходу та сталого розвитку – теми, яка вже кілька десятиліть особливо цікавить Карла. Увечері федеральний президент дасть державний бенкет за участю близько 130 гостей: кавалери у фраках, пані у довгих сукнях. За повідомленнями, частину своєї промови за вечерею король скаже німецькою мовою.

Німеччина та Великобританія – близькі партнери, королі тут традиційно популярні та пережили хвилю співчуття після смерті королеви Єлизавети II у вересні минулого року. Сам Чарльз добре знає Німеччину. Він уже побував тут близько 40 разів. Той факт, що він приїжджає у нову роль короля перед своєю коронацією 6 травня розглядається як важливий сигнал.

Читайте також:  Росія зображує готовність до переговорів

«Рівно шість років тому, 29 березня 2017 року, уряд Великобританії офіційно оголосив про вихід із ЄС, а 31 січня 2020 року Brexit було завершено. Тепер «метушня поділу» позаду, і ми разом дивимося вперед», як стверджує канцелярія федерального президента. Говорять про «новий розділ» у відносинах.

Протести: Поїздка до Франції відкладається

Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі сказав телекомпанії Welt: «Ми поділяємо дуже багато цінностей, і я дуже, дуже радий, що це буде дуже публічна можливість для Великобританії продемонструвати через візит Його Величності нашу реальну відданість давній, значній дружбі з Німеччиною та німецьким народом» .

Найперша закордонна поїздка Чарльза мала відбутися до Франції, але вона була відкладена через протести проти пенсійних реформ президента Еммануеля Макрона. Тому першою зупинкою став Берлін. До п’ятниці Штайнмаєр і Бюденбендер супроводжуватимуть своїх гостей Чарльза та Каміллу за щільною програмою, яка, за словами канцелярії федерального президента, представляє минуле, сьогодення та майбутнє взаємних відносин.

У четвер Чарльз, крім іншого, виступить з промовою в Бундестазі і здійснить об’їзд німецько-британського батальйону та екоселу в Бранденбурзі. У п’ятницю монарх та його дружина разом зі Штайнмаєром та Бюденбендером вирушать на ICE до Гамбурга. Там вони відвідають зокрема меморіал «Дитячий транспорт – останнє прощання» (Kindertransport – der letzte Abschied) та руїни церкви Святого Миколая, яка була зруйнована під час Другої світової війни.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я