PCK Schwedt без російської нафти завантажено на 70%

79

З початку року Німеччина обходиться без російської сирої нафти. Однак була поставляється заміна.

 

PCK Schwedt без російської нафти завантажено на 70%

Після заборони на імпорт російської трубопровідної нафти нафтопереробний завод PCK у Шведті отримує достатньо замінників, щоб завантажити потужності на 70%, згідно з урядовими джерелами. Завод працює без російської нафти: Відповідні обсяги нафти надходять на завод у Бранденбурзі танкерами через Росток та польський порт Гданськ, повідомило Deutsche Presse-Agentur Федеральне міністерство економіки. Акціонери нафтопереробного заводу ведуть переговори про додаткові обсяги нафти з Казахстану. Перше постачання з Казахстану заплановано на лютий.

З початку року Німеччина обходиться без російської нафти, яка до цього часу надходила трубопроводом «Дружба» на великі східнонімецькі нафтопереробні заводи в Шведті в Бранденбурзі та Лейні в Саксонії-Анхальт. Тому обидва заводи потребують заміни. Компанія Leuna вже на ранній стадії забезпечила постачання через порт Гданська. Шведт частково постачається нафтою трубопроводом з порту Росток, а тепер отримує додаткові обсяги через Гданськ.

Перше постачання для нафтопереробного заводу PCK прибуло через Гданськ 20 січня, повідомило Міністерство економіки. На лютий було оголошено про ще два поставки щонайменше такого ж розміру через Гданськ для Шведта. Завдяки обом маршрутам доставки через Росток та Гданськ, завод в даний час може використовуватися на 70% своєї потужності.

Це та потужність, яку держсекретар з економіки Майкл Келлнер (Зелені) обіцяв на січень у грудні. Однак у січні компанія PCK говорила лише про 55% завантаження потужностей. Це посилило побоювання з приводу можливих вузьких місць у постачанні та можливого зростання цін у східній Німеччині.

У перспективі 1,2 мільйона тонн сирої нафти на рік можуть надходити з Казахстану, що може підвищити рівень утилізації. Проблема в тому, що Казахстан хоче використовувати для постачання російський трубопровід «Дружба», тому йому потрібен дозвіл Москви. Крім того, необхідно буде сплатити транзит. Однак, за даними Міністерства економіки, ці витрати є відносно низькими.

Читайте також:  ХДС явно лідирує за тиждень до виборів у Берліні

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я