Останні тенденції в інтер’єрі: форми, кольори та матеріали, які варто привнести до свого будинку

185

Захоплюючий, життєрадісний та відкритий – так можна описати сучасний інтер’єр. Останні тенденції: мінімалізм поступово йде і головну сцену виходить максималізм. У пісочну палітру входять яскраві кольори, в матеріалах переважає букле, шкіра, камінь та скло різних форм та кольорів.

Керівник Відділу дизайну інтер’єрів IKEA Даріус Римкус нещодавно повернувся з міжнародної меблевої виставки Salone del Mobile Milano, і ділиться новітніми тенденціями та розповідає, як привнести сучасні віяння у свій будинок без великих вкладень.

Зараз у інтер’єрі все частіше з’являються елементи 70-х років, багато використовується і стиль 50-х і стиль джапанді. Дерево, що вдруге використовується, ратуючи за екологію, все частіше з’являються меблі простих форм, що знижує кількість відходів у процесі виробництва”, – говорить Д. Римкус.

М’які закруглені форми

І цього року у дизайні меблів переважають закруглені форми – і дивани та столики та комоди. Килими теж із закругленими краями, але частіше це асиметрична форма. Дивани із закругленими краями візуально нагадують форму квасолини та найчастіше у таких диванів низькі спинки. Торік у моді були тонкі ніжки у диванів, а цього року найчастіше пропонують моделі, де ніжок зовсім не видно.


Скло всіх форм та кольорів

“Тканина букле була популярна раніше, а зараз стала ще більшою. Її використовують в оббивці м’яких меблів – диванів, ліжок і крісел. Ця тканина має різноманітні кольори та текстури, але найчастіше використовується кремова з щільною та тонкою структурою. У моду повертається шкіряне оздоблення , а ось замша поступово йде “.

Меблі представлені з натуральних матеріалів, наприклад ротанг, темне дерево, мармур, камінь та інші матеріали, які вже були помітні минулого року, а ось цього року з’явилося багато скла. Його використовують і в меблях, і в перегородках, і в різних предметах інтер’єру, де скло грає, як ніякий інший матеріал.

Читайте також:  Залишати дверцята духовки відчиненими після використання: як ще можна економити і залишатися в комфорті

“Зараз дизайнери все більше приділяють увагу матеріалам, комбінуючи їх і створюючи контрасти. Або поєднуючи, наприклад, два види столиків – один скляний, а другий з каменю. М’яке пишне крісло поєднують з мінімальним диваном і так далі”.

Популярні кольори: теракот та оливковий

Крім пісочного і кремового, які все ще є основними кольорами в м’яких меблях, стали частіше з’являтися теракотовий і оливковий. Ці кольори стали з’являтися в меблів, стінах та предметах інтер’єру і навіть у мармуровому оздобленні.

“Де де з’являються акценти жовтого та червоного кольору, але в цілому палітра стала більш приземленою та вишуканою. Виразність досягається за рахунок гри на контрастах, наприклад, поєднання бежевого дивана з барвистим кріслом”.


Предмети інтер’єру, створені руками

На стінах частіше стали з’являтися панелі, круглі дзеркала, закруглені килими, барвисте скло та класичні та сучасні комбінації різних об’єктів. “У текстилі та предметах інтер’єру спостерігаються нерегулярні форми та прикладне мистецтво. Рідше використовують одноколірні килими, а частіше з геометричним малюнком або текстурою та фактурою”.

Даріус Римкус доповнює, що частіше як акценти використовують декоративні подушки. Одноколірні, але при цьому яскравих тонів – теракотові, червоні, жовті чи зелені. “У сфері освітлення дві основні тенденції – більше абажурів на одній підставці, або декоративні LED стрічки. Найчастіше з’являються настільні світильники у формі грибів”.


Інтер’єр на відкритому повітрі

Сучасний поділ меблів для дому та саду стає менш чітким і сад або балкон все частіше виглядає, як житлова зона. “Відпочинок плавно переходить з вітальні на терасу і назад. Акцент у вуличних меблях на простоту та затишок. Як і в м’яких меблях, тут переважає кремовий колір, натуральні матеріали та рослини, які створюють оазис спокою. Дуже популярні такі матеріали, як акація, бамбук. , металеві рами та плетіння”.

Читайте також:  Декілька поколінь під одним дахом: як облаштувати кімнату для бабусі

Найновіші тенденції у вашому будинку:

  • Відмінний час, щоб розширити будинок за рахунок балкона або тераси. Облаштуйте за допомогою відповідних меблів, подушок, килимів та предметів інтер’єру.
  • Теракотові та зелені відтінки можна привнести за допомогою рослин і глиняних горщиків, а також текстилю: подушки, гардини та змінні чохли на диван.
  • Якщо настав час оновлювати килим, то зверніть увагу на закруглену форму та різні текстури.
  • Придивіться до предметів інтер’єру, які підходять під стиль простору і можуть стати акцентом: барвисте скло, великі вази, кераміка або вироби схожі з ручною роботою.
  • Більше освітлення: торшери створюють затишне світло та є декоративним освітленням. Найкраще вибирати LED лампочки.
  • Нові ручки можуть повністю перетворити ваші меблі та створити зовсім інший акцент.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я