Німеччина приймає керівництво натовськими силами втручання VJTF

19

На початку року Німеччина прийняла керівництво силами швидкого реагування НАТО (VJTF).

Таким чином, бундесвер надає близько 8000 чоловіків та жінок для сил, загальна чисельність яких складає близько 11500 солдатів. VJTF повинні бути готові протягом 48–72 годин до розгортання в будь-якому місці, де це необхідно Альянсу. НАТО описує свої «передові» сили, керівництво яких змінюється щорічно, як значний внесок у стримування та оборону в Європі.

«У той час як незаконна війна Росії в Україні продовжує загрожувати миру та безпеці в Європі, не повинно бути жодних сумнівів у рішучості НАТО захищати та відстоювати кожен дюйм території Альянсу», – заявила до початку року в Брюсселі прес-секретар Нато Оана Лунгеску. НАТО дякує Німеччині за те, що вона візьме на себе керівництво VJTF у 2023 році.

Цьогоріч у багатонаціональних силах беруть участь дев’ять країн НАТО, включаючи Бельгію, Чехію, Латвію, Литву, Люксембург, Нідерланди, Норвегію та Словенію. Бронепіхотна бригада 37 «Вільна держава Саксонія» є головним підрозділом багатонаціональних сухопутних компонентів VJTF. З приблизно 5000 солдатів бригади близько 4000 вирушають на службу в НАТО.

Створення Об’єднаної оперативної групи дуже високої готовності (ГОВВ) походить від рішень, ухвалених на саміті НАТО в Уельсі у вересні 2014 року, і стало реакцією на російську анексію Криму. З того часу НАТО посилило захист союзників на сході, які відчувають загрозу Росії. VJTF – це сили з найвищою готовністю до короткострокового розгортання.

Невдача з бойовими машинами піхоти Puma під час навчань у грудні затьмарила участь Бундесверу у VJTF. Після численних технічних дефектів міністр оборони Крістіна Ламбрехт (СДПН) оголосила, що німецькі солдати отримуватимуть як бойову машину не Puma, а старіший Marder.

Читайте також:  Опозиція NRW звинуватила Вюста у бездіяльності

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я