Навчання НАТО не вплинуть на громадянські польоти

24
«Повітряні навчання НАТО Air Defender 23 практично не вплинуть на планові та святкові рейси», повідомляє Бундесвер. Навчання НАТО не вплинуть на громадянські польоти: «не слід очікувати відміни рейсів з цивільного боку», заявив у Ганновері інспектор ВПС генерал-лейтенант Інго Герхартц. Це стало результатом кількох досліджень, проведених німецькою службою управління повітряним рухом. Щоправда, у період з 12 по 23 червня окремим цивільним літакам доведеться переадресувати, але це означатиме затримку рейсу максимум на кілька хвилин.

Навчання, які були заплановані з 2018 року та в яких беруть участь 25 країн, відбудуться з 12 по 23 червня. У них візьмуть участь близько 240 літаків, їх близько 100 – з американської сторони.

За даними бундесверу, це найбільше навчання передислокації збройних сил з моменту створення НАТО. «Німеччина хоче взяти на себе відповідальність», – наголосив інспектор ВВС. Навчання мають виключно оборонний характер. Після вторгнення Росії в Україну та на тлі загрозливих жестів Росії союзники по НАТО знову поставили спільну оборону до центру своєї підготовки.

За словами Герхартца, основна частина з 200 або щоденних польотів проходитиме над Північним і Балтійським морями. “Там ми практично не відчуваємо шумового забруднення”. Три полігони, які використовуються у військових цілях – Північний, Південний та Східний – будуть закриті для цивільного повітряного руху на 2–4 години щодня за змінним часом.

За словами Герхартца, більшість бойових літаків буде розміщено на військових аеродромах Ягель і Хон у Шлезвіг-Гольштейні. Авіабаза Вунсторф, розташована неподалік Ганновера, є місцем дислокації транспорту та матеріально-технічного забезпечення. Тут 12 червня у присутності прем’єр-міністра Нижньої Саксонії Стефана Вайля (СДПН) буде відкрито навчання «Повітряний захисник 23».

Читайте також:  Більшість німців проти постачання винищувачів України

Крім Хона та Вунсторфа, основним центром є Лехфельд у Баварії. Серед інших місць проведення навчань – Шпангдахлем у Рейнланд-Пфальці, Фолькель у Нідерландах та Часлав у Чехії.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я