Ліві розділилися щодо економічних санкцій проти Росії

13

Ліві залишаються розділеними з таких важливих питань, як російські санкції та захист клімату. У Лейпцигу політик Клаус Ернст закликав до припинення енергетичних санкцій проти Росії та закликав свою партію зайняти чіткішу позицію. Лідер фракції Дітмар Бартш, однак, не підтримав цієї вимоги, коли його запитали про це.

Обидва зробили свої коментарі на закритому засіданні парламентської групи Бундестагу. Бартш, його керівник фракції Аміра Мохамед Алі та лідер партії Джанін Віслер говорили про успішну зустріч, яка має повернути лівих на шлях успіху на наступних виборах. Ернст і депутат Сахра Вагенкнехт, яка іноді віртуально брала участь у виїзному засіданні, навпаки, закликали до збільшення профілю та інших пріоритетів.

За словами Ернста, можливість заснування Вагенкнехта власної партії ще не виключена. «На мій погляд, там немає жодного рішення», – сказав він в інтерв’ю ZDF. Ернст залишив відкритим питання про те, чи приєднається він сам до такої партії. Вагенкнехт критикувала керівництво та лінію партії та публічно розглядала можливість створення своєї власної партії, але не взяла на себе зобов’язання.

Ернст: «Санкції, спрямовані проти власного населення».

Щодо санкцій щодо Росії Ернст, який є головою комітету Бундестагу з енергетики, сказав: «Я журюся, що ми не згодні з тим, що ми маємо припинити ці санкції в економічній сфері проти Росії, тому що в результаті вони спрямовані проти нашого власного населення та проти нашої власної промисловості».

Той факт, що з Росії більше не імпортується газ і нафта, це санкції, які згодом спрямовані проти нашого власного населення через високі ціни на енергоносії та зростання інфляції. На жаль, у нас у парламентській групі не завжди збігаються оцінки».

Читайте також:  AfD не є робочою партією

Лідер фракції Бартш сказав у відповідь на питання про те, чи слід продовжувати імпортувати російський газ і нафту: «Те, що газу з Росії немає, не було рішенням федерального уряду, але це було рішенням (президента Росії Володимира) Путіна та Росії». Щодо нафти, то Ліва партія наполягає на збереженні нафтопереробного заводу у Шведті у Бранденбурзі. Той факт, що досі не забезпечено заміну поставок через Польщу та з Казахстану, є провалом федерального уряду, сказав Бартш.

Віслер: власні проблеми понад усе

Минулого року Ліва партія зазнала низки невдач на виборах і дуже часто публічно сперечалася. Лідер партії Віслер, який був присутнім на виїзному засіданні в Лейпцигу як член Бундестагу, висловив упевненість. Вона сказала телеканалу ARD, що якщо ліві поставлять утримання на перше місце, то 2023 року вони знову будуть успішними. Відповідаючи на запитання про Вагенкнехт, Віслер сказав: «Я можу тільки закликати всіх боротися за те, щоб був відомий сильний Лівий».

Вона назвала мир в Україні, допомогу людям з низькими доходами та пенсіями, перерозподіл, але також і захист клімату як центральний зміст партії: «Нам також потрібна сила, яка послідовно відстоює політику захисту клімату, тому що саме тут світлофор справді розчаровує», – – сказала Віслер. Ернст, навпаки, сказав: «Ми маємо бути обережними, щоб нас не сприймали лише як екологічну партію».

Після вкрай невдалого виступу на виборах до Бундестагу у 2021 році ліві, як і раніше, мають 39 депутатів у Бундестазі.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я