Китайські ринки очікує на волатильність

13

Фінансові ринки зросли минулого тижня на спекуляціях щодо пом’якшення політики.

Китайські ринки очікують на волатильність при збереженні нульової політики Covid

Китайські ринки чекає на волатильність і ще один нестабільний тиждень після того, як чиновники охорони здоров’я пообіцяли неухильно дотримуватися нульового курсу Ковіда.

Чиновники послабили оптимізм інвесторів щодо того, що Пекін працює над пом’якшенням обмежень.

Активи, від акцій до нафти, зросли минулого тижня на тлі впевненості, що Китай робить конкретні кроки для відновлення роботи.

Індекс Hang Seng China Enterprises Index показав найкращий тижневий приріст із 2015 року. Нафта марки Brent закрилася на найвищому рівні за два місяці. Ф’ючерси на залізняк підскочили, а офшорний юань на одному з етапів зміцнився більш ніж на 1%.

Однак влада в суботу на брифінгу стримала ці надії.

«Попередня практика довела, що наші плани щодо профілактики та контролю та низка стратегічних заходів є абсолютно вірними», — сказав Ху Сян, співробітник бюро з профілактики та контролю захворювань Національної комісії охорони здоров’я.

Цей коментар — остання заява урядовців, які підтримали суворе дотримання китайського принципу ізоляції та масового тестування для викорінення інфекцій. Цей підхід ускладнює економіку, що, своєю чергою, позначається на фінансових ринках.

Китайські ринки очікує на волатильність: позиція Goldman Sachs Group Inc.

Goldman Sachs Group Inc. заявила, що Китай подав деякі ознаки потенційного виходу із «Ковід Зеро». Наприклад, намагається послабити страх громадськості перед коронавірусом та іншими медичними препаратами.

Однак «уряду все ще необхідно дотримуватись політики «нульового Ковіда», доки всі приготування не будуть завершені», — пишуть у своїй записці економісти, включаючи Хуей Шаня.

Китайські ринки очікує на волатильність: ознаки потенційного виходу з «Ковід Зеро».  Фото: Keitma/shutterstock.com

Це може зайняти місяці, на думку Goldman, який очікує на поновлення роботи у другому кварталі наступного року.

Читайте також:  Північна Корея хоче збільшити виробництво

Проте, неодноразові ознаки відновлення роботи та заперечення урядом будь-яких змін тримають інвесторів у напрузі та підвищують волатильність ринку.

Підйом відбувся лише через тиждень після історичного обвалу акцій, викликаного побоюваннями щодо захоплення влади президентом Сі Цзіньпіном на з’їзді Комуністичної партії.

Хоча китайські акції, ймовірно, впадуть у понеділок, очікування подальшого стимулювання з боку уряду після слабких економічних даних та зростання кількості випадків Covid-19 у жовтні можуть допомогти обмежити зниження, за словами Цуй Сюехуа, аналітика з китайських акцій у Meritz Securities Co. у Сеулі.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я