Голод стає “пожежею”

15

Ціни на пшеницю, рис, сою та кукурудзу стрімко зростають на тлі численних глобальних криз. У результаті мільйони людей голодують, а сотні тисяч виборюють виживання.

Голод стає «пожежею», згідно з програмою ООН

Зміна клімату, війна в Україні, інфляція: за даними Всесвітньої продовольчої програми ООН, цього року голодної кризи не видно кінця.

«З 349 мільйонами постраждалих у 79 країнах голод перетворився на лісову пожежу. Близько 900 000 із них ведуть негайну боротьбу за виживання», – сказав Мартін Фрік, директор Всесвітньої продовольчої програми ООН (ЗПС) у Німеччині, в інтерв’ю Deutsche Presse-Agentur. Такі кризи, як війна Росії проти України, зміна клімату чи різке зростання цін та боргів у бідних країнах, підживлюють кризу голоду.

Крім того, за останні два роки ціна на добрива зросла на 184 відсотки, що може призвести до зниження врожайності пшениці, рису, сої та кукурудзи у світі на 2,4 відсотка цього року. Викинуті калорії могли б прогодувати 282 мільйони людей, додає видання. «Тоді продовольство стане дефіцитним і недоступним для ще більшої кількості людей». Для того, щоб запобігти голоду ще більшої кількості людей, необхідно вжити більш рішучих контрзаходів, наприклад, за допомогою гуманітарної допомоги, сказав Фрік.

Наслідки війни проти України для сільського господарства також обговорюватимуться на зустрічі міністрів сільського господарства ЄС наступного понеділка.

Читайте також:  Ізраїль святкує 75-й День заснування

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я