Допомога Україні — інвестиція у майбутнього члена ЄС

23

Канцлер Німеччини закликав вкладати гроші у повоєнне відновлення України.

Допомога Україні – інвестиція у майбутнього члена ЄС. Про це на німецько-українській економічній конференції заявив Олаф Шольц. Він закликав приватних інвесторів вкладати гроші, а влада закликала покращити клімат для бізнесу.

При реконструкції України необхідно враховувати, що у майбутньому країна має стати членом ЄС. Про це заявив канцлер Німеччини.

“Ми відновлюємо Україну з перспективою зробити її членом Європейського Союзу”, – заявив політик СДПН на німецько-українській економічній конференції в Берліні.

Допомога Україні – інвестиція в майбутнє ЄС

Канцлер наголосив, що відновлювати дорожню мережу та логістику потрібно з розрахунком на зручні зв’язки України з ЄС. Інфраструктура має бути поєднана з європейською. Він також закликав приватних інвесторів не боятись вкладати кошти в Україну.

«Кожен, хто сьогодні вкладає у відновлення України, вкладає у майбутню державу-член Євросоюзу, яка стане частиною нашого ринку», – сказав Шольц.

Канцлер зазначив, що в Україні діють понад 2000 німецьких компаній, інші хочуть повернутися якнайшвидше.

Шольц попередив, що чим скоординованішим і прозорішим буде процес, тим більшою буде міжнародна допомога у відновленні. Він звернувся до українського уряду із проханням додатково покращити клімат для інвестицій. Він закликав Україну ще рішучіше боротися з корупцією та попрацювати над справедливими судами.

Шольц також знову пообіцяв Україні подальшу військову допомогу. «Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно», — сказав він.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Шмигаль оцінив фінансові потреби реконструкції у 750 мільярдів доларів. Він наголосив, що Україна хоче в майбутньому постачати електроенергію та газ до ЄС.

Попередньо 750 мільярдів доларів піде на відновлення України. Фото: Алесь Усцінава / pexels.com

За словами міністра економіки Хабека, “швидка зимова допомога” зараз має пріоритет. Проте військова підтримка та турбота про біженців з України, а також аналог «Плану Маршалла» (який запропонували Шольц та Дер Ляйєн) також важливі. Також Хабек закликав делегацію німецьких підприємців вирушити до України, як тільки це стане безпечно.

Читайте також:  Секретна доповідь про військові проблеми Москви опублікована

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я