Дебати про обмеження на в’їзд

44

У Китаї після скасування суворих заходів боротьби з коронавірусом показники інфікування різко зросли. Тому Ульріх Монтгомері закликає до проведення обов’язкового ПЛР-тестування по всій Європі для мандрівників із цієї країни.

У зв’язку з масовою хвилею коронавірусних інфекцій у Китаї голова правління Всесвітньої медичної асоціації Франк Ульріх Монтгомері висловився за загальноєвропейську вимогу про проведення ПЛР-тестів для всіх мандрівників з Народної Республіки.

«Ми не знаємо, що відбувається у Китаї на даний момент. Інфекції повністю неконтрольовані. Тому я думаю, що є сенс зробити тестування ПЛР обов’язковим при в’їзді», – сказав він в інтерв’ю газеті Rheinische Post. Раніше Федеральна асоціація лікарів державної служби охорони здоров’я виступала за введення в Європейському союзі єдиного зобов’язання щодо проведення експрес-тестів.

Представник ЄС: «скоординований підхід»

Декілька європейських країн уже ввели обмеження на в’їзд або планують це зробити, зокрема Франція, Італія та Іспанія. ЄС ще не визначився із загальною лінією під час консультацій щодо ситуації з коронавірусом у Китаї у четвер.

Учора, після зустрічі представників національних міністерств охорони здоров’я, речник Європейської комісії заявив: «Переважна більшість країн виступають за тестування перед від’їздом». В принципі вони домовилися про «скоординований підхід». Обговорення продовжиться цієї середи на зустрічі країн ЄС на рівні експертів.

Занепокоєння з приводу нових варіантів

Монтгомері також закликав провести секвенування тих, хто отримав позитивний результат, щоб виявити різновиди Corona, які ще не зареєстровані в Німеччині. «Не виключено, що нові варіанти потраплять до Німеччини із Китаю. Ми повинні бути готові до гіршого сценарію та вжити превентивних заходів».

Після майже трьох років ізоляції, масових тестів та примусового карантину 7 грудня Китай несподівано оголосив про припинення політики нульового рівня захворюваності. Найбільш густонаселена країна в даний час переживає величезну хвилю коронавірусу, яка особливо сильно б’є по людях похилого віку або з захворюваннями, що вже існують. Лікарні перевантажені, крематорії не можуть швидко кремувати тіла. За оцінками, десятки тисяч людей, можливо, загинули. Тим часом Китай більше не публікує дані про ситуацію з інфекціями.

Читайте також:  Байден підтвердив: Сі Цзіньпін – диктатор

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я