6 продуктів із супермаркету, які насправді нас вбивають

23

А чи знаєте ви, що більшість людей щодня вживають смертельно небезпечні продукти? Пропонуємо вам список звичних продуктів харчування, які є справжніми “повільними вбивцями”.

1. Соковмісні напої

Соки здаються кориснішими, ніж газована вода, але не все так просто. Особливо якщо йдеться про соковмісні напої. Їхні етикетки більше схожі на опис наукового експерименту, ніж на склад продукту харчування. У таких напоях максимум 10% соку, зате безліч підсолоджувачів та штучних добавок. А в деяких є навіть рослинні олії.

2. Попкорн із додатковими смаками

Готовий попкорн зі смаком сиру чи бекону на перший погляд видається чудовою ідеєю, проте дієтологи з цим не згодні. У такому попкорні зазвичай дуже багато жирів і солі, не кажучи вже про штучні ароматизатори та барвники.

3. Локшина швидкого приготування

Набори з локшиною — це одне з найдешевших кулінарних рішень, і саме тому їх часто купують студенти. Але це одна з найгірших пародій на повноцінну їжу у всьому супермаркеті.

У такій локшині немає жодної харчової цінності, зате є консервант під назвою “трет-бутилгідрохінон” (Е319) – побічний продукт нафтової промисловості. А ще в ній дуже багато натрію та насичених жирів. Ця маленька цегла, яка чарівним чином перетворюється на суп, як слід заб’є вам артерії.

4. Бульйонні кубики

Так, вони швидко покращують смак домашнього супу, але краще обійтись без них. Ці кубики не що інше, як суміш цукру, солі, трансжирів та глутамату натрію. Замініть їх сушеними травами та спеціями – бульйон буде і ароматним, і корисним.

5. Рис із добавками

Різні рисові суміші такі смачні, тому що виробники додають у них багато солі та підсилювачів смаку на кшталт глутамату натрію та карамельного кольору. Якщо хочете приготувати плов чи рис із овочами, візьміть звичайний рис і самі додайте часник, цибулю та спеції за смаком. Вибирайте бурий, червоний або чорний рис: у них більше клітковини та поживних речовин.

Читайте також:  Що таке матчу і чим він кращий за каву?

6. Заправки для салатів та соуси

У магазинних соусах багато натрію, цукру та насичених жирів, але головна проблема – це розмір порції. Більшість виробників вважає розмір порції 1–2 столові ложки, хоча насправді ми кладемо в салат набагато більше, а значить, отримуємо більше шкоди.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я